1-8 August 2025
Φεστιβαλ , Cine News , Κινηματογράφος

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2025

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θρηνεί μαζί με τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και με ολόκληρη την Κύπρο για την απώλεια ζωών, περιουσιών και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε στην επαρχία μας την προηγούμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή 1η Αυγούστου το Φεστιβάλ κάνει αρχή στις προβολές του καλώντας το κοινό σε ένα ουσιώδη κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, μέσα από την τέχνη του ντοκιμαντέρ. Προάγοντας την κριτική σκέψη και αναστοχαζόμενη τις παθογένειες του συστήματος μέσα στο οποίο τίποτα πια δε φαίνεται να λειτουργεί προς όφελος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του φυσικού μας περιβάλλοντος, η διοργάνωση θέτει καίρια ερωτήματα για τον κόσμο τον οποίο χτίσαμε και μέσα στον οποίο παλεύουμε για να επιβιώσουμε.

Το Φεστιβάλ αρχίζει φέτος τις προβολές του με ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τη σύνθετη εξέλιξη της πραγματικότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, εστιάζοντας στον ατέρμονο αγώνα για ισότητα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, ενώ με το καυστικό του χιούμορ επιχειρεί να φωτίσει την έννοια της συνύπαρξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Έναρξη προβολών για την επετειακή 20η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα γίνει την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2025, στις 8:30μ.μ. με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Coexistance, My Ass!, σε σκηνοθεσία Amber Fares. Παρούσα στην προβολή θα είναι η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ, η κωμικός Noam Shuster-Eliassi.

Σύνοψη: Προτού στραφεί εξ ολοκλήρου στη stand-up κωμωδία και την πολιτική σάτιρα, η Noam Shuster Eliassi μεγάλωσε κυριολεκτικά ως το παιδί-σύμβολο της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Σήμερα, καθώς η περιοχή βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στη φονική βία, καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, φέρνοντας το κοινό της αντιμέτωπο με σκληρές αλήθειες που μόνο γέλιο δεν προκαλούν.

Η ταινία απέσπασε πληθώρα βραβείων ανάμεσα στα οποία το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής για Ελευθερία της Έκφρασης στο φετινό φεστιβάλ Sundance, τον Χρυσό Αλέξανδρο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και το Βραβείο «Ηuman Rights in Motion» στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Tην προβολή της ταινίας στηρίζει το PIFF Lemesos Crete (Palestinian Independent Film Festival).

Πρόγραμμα προβολών: www.filmfestival.com.cy

Εισιτήρια: €5 ανά ταινία, €35 κάρτα φεστιβάλ (για όλες τις προβολές)

Προπώληση: SoldOut Tickets

https://www.soldoutticketbox.com/event/20th-lemesos-international-film-festival-2025?lang=el

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Μέγας Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού

Χορηγοί: Δήμος Λεμεσού, CARDET, ΠΟΕΕΜ, Polakis Sarris & Co LLC

Yποστηρικτές: Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Λεμεσός 2030 - Υποψήφια Πόλη, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Πολωνίας, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, The Island Club, Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών, Cyprus Women’s Lobby, PIFF Limassol (Palestinian Independent Film Festival), Accept

Tεχνική Υποστήριξη: Event Pro, SMP

Yπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί

Όλες οι ταινίες είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Tηλέφωνο 99 517 910 Ε-mail: lemesosdocs@gmail.com Website: www.filmfestival.com.cy Instagram | Facebook | TikTok @lemesosdocfest

Σχετικά

Ατζέντα
July 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close